Casus vastgoedbeheer in een digitaal tijdperk 

contractbeheer optimaliseren

Aanbieder kantoorruimte Lelystad profiteert van slimme samenwerking 

Vastgoedbeheer komt, naast het fysieke beheer van stenen, veelal neer op het registreren, bewerken en analyseren van data. Financiële data, data over de technische staat van de gebouwen en marktdata over huurprijzen- en ontwikkelkansen. De uitdaging voor softwareontwikkelaars binnen de vastgoedsector is om deze data zo te verwerken dat de gebruiker maximaal ontzorgd wordt bij de dagelijkse werkzaamheden. Het resultaat is inzicht voor alle betrokkenen, van management tot uitvoering. 

Metafoor Vastgoed en Software en FIMBLE hebben de handen ineengeslagen om een slimme koppeling te maken tussen beheer van vastgoeddata en 3D-modellen. Voor MAC3PARK uit Lelystad is deze koppeling toegepast: ‘een uitkomst’ aldus deze organisatie. 

Koppelen is de toekomst 

Voor diverse aspecten binnen het vastgoedbeheer zijn softwarepakketten op de markt. Steeds vaker worden deze pakketten voorbereid om informatie te kunnen uitwisselen met andere systemen. Slimme koppelingen stellen de vastgoedbeheerder in staat om de beste specialistische pakketten te combineren en de processen en rapportages te optimaliseren. 

De kansen creëren in de praktijk 

Voor vastgoedorganisatie MAC3PARK, de grootste aanbieder van kantoor- en bedrijfsruimte in Flevoland, hebben Metafoor Vastgoed en Software en FIMBLE een slimme koppeling gemaakt. Metafoor Vastgoed en Software integreerde de 3D-viewer van FIMBLE in haar vastgoedbeheersysteem BRIXXonline. FIMBLE maakte op haar beurt 3D-modellen van de gebouwen van MAC3PARK. 

Dankzij een koppeling van de verhuurdata uit BRIXXonline met de gebouwdata uit de 3D-modellen kunnen de beschikbare ruimten, inclusief alle verhuurinformatie, via de 3D-viewer in beeld gebracht worden. 

“De 3D viewer in BRIXXonline is een uitkomst voor onze accountmanagers. Potentiele huurders krijgen bij de eerste kennismaking een goede impressie van de beschikbare ruimten, al voordat een bezichtiging plaatsvindt”, aldus Rick Dijkstra, portefeuille manager bij MAC3PARK. 

De gekoppelde verhuurdata uit BRIXXonline en de gebouwdata uit de FIMBLE modellen biedt nog tal van andere mogelijkheden. “Ruimten die beschikbaar komen zullen in de toekomst automatisch op onze website worden aangeboden, met daarbij alle eigenschappen. Dit gaat volledig automatisch. Op de website kunnen potentiële huurders een virtuele rondleiding krijgen in het 3D-model” zegt Rick Dijkstra. 

Samenwerking

De visie van Metafoor Vastgoed en FIMBLE is dat de klant zelf moet kunnen bepalen welke software ze wil gebruiken. “Het is voor ons als software leveranciers de uitdaging om, in samenwerking met andere leveranciers, slimme koppelingen te ontwikkelen die een duidelijke meerwaarde opleveren. Zo houdt de klant de vrijheid om te bepalen hoever ze wil gaan in het digitaliseren van haar processen en kan ze werken met de best beschikbare software voor ieder aspect binnen het vastgoedbeheer”, aldus Jurjen van Bunningen, accountmanager BRIXXonline. 

In 2016 is er ook al een slimme koppeling ontwikkeld met O-prognose, software voor onderhoudsplannen en technisch gebouwbeheer van softwareleverancier Plandatis. De koppeling met FIMBLE is dus de volgende stap om te komen tot een totaaloplossing voor vastgoedbeheer. 

Blijf op de hoogte 
Op Vastgoedjournaal.nl en via de social media kanalen van Metafoor Vastgoed en Software, FIMBLE en Plandatis zullen regelmatig berichten geplaatst worden over de ontwikkelingen. Voor meer informatie of een vrijblijvende kennismaking kun je contact opnemen met: 

Jurjen van Bunningen, Jurjen.van.bunningen@brixxonline.nl, T: 06 22169384 

Léander van der Voet, Leander@fimble.nl, T: 06 41206710 

Door: Tim Kreijne
Delen:

Gerelateerde berichten