DC Wonen / Groningen Vastgoedbeheer klantverhaal

Groningen Vastgoedbeheer is een fijne klant van BRIXXoline

Groningen Vastgoedbeheer, ook wel DC Wonen, staat bekend om zijn uitgebreide portfolio. In de zoektocht naar efficiëntie, optimalisatie en gebruiksgemak in vastgoedbeheer, kwam het bedrijf uit bij BRIXXonline. Voor ons is Groningen Vastgoedbeheer een inspirerende klant die meedenkt in de optimalisatie van onze vastgoedsoftware. Hoe ervaren ze het zelf? We bespreken het met Daniel Nienhuis.

Van omslachtige naar intuïtieve software

Al bijna 5 jaar werkt Groningen Vastgoedbeheer met de vastgoedsoftware van BRIXXonline. Nienhuis, eigenaar van Groningen Vastgoedbeheer/DC Wonen, legt uit hoe het kantoor destijds bij ons terechtkwam: “Wij hadden een systeem dat ingewikkeld en omslachtig was. We zochten naar een systeem dat eenvoudig te leren en begrijpelijk is.” In deze fase waren veel functionaliteiten van de software in ontwikkeling, maar vooral het overzichtelijk dashboard viel op. Het gebruiksgemak was daarin doorslaggevend. “De eenvoud is als een Apple-telefoon”, vergelijkt hij. “Je pakt de telefoon en weet wat je moet doen.”

Efficiëntieslag

De overgang naar BRIXXonline heeft aanzienlijke voordelen opgeleverd voor Groningen Vastgoedbeheer. Nienhuis deelt enthousiast: “Het systeem heeft ons een enorme efficiëntieslag opgeleverd. We besparen nu gemiddeld drie uur per week, wat ons meer ruimte geeft voor andere belangrijke taken binnen het bedrijf.” Het gebruiksgemak en de geautomatiseerde processen, zoals reminders voor huurders en dienstverleners, hebben de dagelijkse operaties gestroomlijnd.

Meedenken

Hoewel het systeem nog in ontwikkeling was, had Groningen Vastgoedbeheer destijds het vertrouwen dat BRIXXonline zou kunnen voldoen aan hun specifieke behoeften. “Ze luisteren naar de behoeftes. Als dingen efficiënter kunnen, staan ze open voor suggesties.” Ook BRIXXonline-accountmanager Tim Kreijne ervaart dat vanuit Groningen Vastgoedbeheer. “Zij hebben echt met ons meegedacht. Het is een klant die heel veel ideeën heeft en daardoor een fijne partner is om mee samen te werken.” Het aantal functionaliteiten blijft uitbreiden, de inspiratie van Groningen Vastgoedbeheer draagt daaraan bij.

Implementatieproces

Het implementatieproces verliep soepel, met ondersteuning van BRIXXonline bij elke stap. “De helpdesk was zeer actief bij het aanpakken van storingen en BRIXX staat open voor onze voorkeuren bij de ontwikkeling van nieuwe functies”, zegt Nienhuis. Dit partnerschap leidde tot aanzienlijke aanpassingen en verbeteringen in het systeem. Een voorbeeld: de integratie van een ticketsysteem, waarin huurders digitaal hun meldingen kunnen doorgeven. Deze worden vervolgens doorgezet naar de juiste dienstverleners.

Doorontwikkelen op Aruba

Terwijl Groningen Vastgoedbeheer zeer tevreden is met de huidige functionaliteiten van BRIXXonline, blijven ze actief feedback geven voor toevakomstige verbeteringen. “We kijken uit naar verdere optimalisatie van het puntensysteem en de rapportagefuncties”, vermeldt Nienhuis. Groningen Vastgoedbeheer is een actieve partner in het proces, vaak betrokken bij het testen van nieuwe features en het geven van praktische suggesties. Zo troffen Nienhuis en BRIXX-manager Jurjen van Bunningen elkaar op Aruba en zaten met de voeten in het zand nieuwe functionaliteiten te bedenken.

In een gezamenlijke Excelsheet wordt dan ook een lijst bijgehouden met punten die accountmanager Tim regelmatig met Groningen Vastgoedbeheer bespreekt. “Ze geven heel veel input hoe wij onze software kunnen verbeteren. Wij zitten niet bij hen op de werkvloer en zien het dus minder in de praktijk. Wij bouwen wel met hun input de software die het werk voor bedrijven als Groningen Vastgoedbeheer makkelijker maakt.” Samen wordt gekeken naar de meest relevante onderwerpen. “We zijn samen het pakket aan het uitbreiden waar andere klanten ook baat bij hebben.”

Goed partnerschap

De ervaringen van Groningen Vastgoedbeheer met BRIXXonline illustreren hoe cruciaal de juiste software is in het moderniseren van vastgoedbeheer, maar schetst vooral een prettige samenwerking. Dit verhaal benadrukt de waarde van een goed partnerschap en de impact van technologische vooruitgang op operationele efficiëntie. Nienhuis vat het geheel samen: “Een plezierige partij, wij zijn er heel blij mee.”

Samenwerken met BRIXXonline

Wil jij ook efficiënter aan de slag met je vastgoedbeheer? Onze vastgoedbeheer software is ontworpen om alle aspecten van vastgoedbeheer te vereenvoudigen, van huurindexatie tot het ondertekenen van huurovereenkomsten en het verrekenen van servicekosten. Met BRIXXonline bespaar je niet alleen tijd, maar ook geld, doordat je efficiënter werkt en minder fouten maakt. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe onze oplossingen ook jou kunnen helpen!

Door: Tim Kreijne
Delen:

Gerelateerde berichten