Factureren

Als verhuurder van vastgoed wil je graag dat je alle administratieve zaken snel en goed kunt afronden. BRIXXonline bespaart je tijd en geld op elk gebied. Neem bijvoorbeeld de handige functionaliteit waarmee je automatisch de huur kunt factureren en servicekosten kunt afrekenen. Kies ook voor efficiëntie en gemak met onze software voor vastgoedbeheer!

Hoe werkt automatisch factureren met BRIXXonline?

Het overzichtelijke dashboard van BRIXXonline is dé plek van waaruit alle facturen verstuurd worden. Je krijgt namelijk automatisch een melding wanneer je voor de komende periode kunt factureren. Klik op deze melding en je ziet meteen een overzicht van alle geplande facturen. Accordeer ze hier en BRIXXonline maakt ze automatisch definitief.

Zelf instellen

Je kunt zelf instellen hoeveel dagen voor aanvang van de factuurperiode de geplande facturen op de dashboardpagina getoond worden. Uiteraard stel je ook zelf in hoeveel dagen voor aanvang van de factuurperiode de facturen daadwerkelijk gefactureerd worden. Op de eerste dag van de maand facturen accorderen en ze op de vijftiende dag van de maand definitief maken en versturen? Het kan allemaal.

iDEAL-betaallink mogelijk

Per huurder kun je instellen of deze een factuur per mail krijgt. Dankzij de Mollie-integratie kun je in deze digitale factuur direct een iDEAL-betaallink toevoegen. Voor de huurder zijn alle facturen snel en handig in te zien in het huurdersportaal. Ook de betaalstatus staat hierbij.

Ook voor factureren van servicekostenafrekeningen

Breng je maandelijks een voorschotbedrag voor servicekosten bij je huurders in rekening? Ook op dit gebied bespaart BRIXXonline je tijd en geld. Maak in onze software voor vastgoedbeheer eenvoudig een afrekening met de werkelijk gemaakte kosten. Dat kan door inkoopfacturen in BRIXXonline in te boeken, via een kostenimport of door kosten handmatig op te voeren.

Verrekening met voorschot

Binnen de afrekenperiode weet het systeem exact welke huurders hebben gehuurd, welke periode de huurders hebben gehuurd en wat de huurders aan voorschot hebben betaald. Bij de werkelijk gemaakte kosten kun je instellen op welke manier de kosten worden verdeeld en met welk percentage administratiekosten de kosten vermeerderd moeten worden. Zo maakt BRIXXonline geautomatiseerd servicekostenafrekeningen. Dat kan een gespecificeerde debetfactuur zijn wanneer de huurder moet bijbetalen of een creditfactuur wanneer de huurder geld terugkrijgt.

Herinneringen sturen

Wanneer huurders niet op tijd hebben betaald, krijg je daar een melding van op het dashboard. Klik hierop om het overzicht te zien van de nog openstaande facturen. Op deze pagina kun je (in bulk) akkoord geven voor het versturen van herinneringen, vanzelfsprekend opgemaakt in de huisstijl van je organisatie.

Volgens de WIK

Je kunt zelf instellen hoeveel dagen na de vervaldatum van de factuur je de eerste herinnering wilt sturen, hoeveel dagen daaropvolgend je de tweede herinnering wilt sturen en of je incassokosten in rekening wilt brengen. De standaard configuratie in BRIXXonline volgt de Wet Incassokosten (WIK).
Om aan te sluiten op de gemaakte afspraken binnen jouw huurovereenkomsten zijn ook andere configuraties mogelijk.

Koppelingen met boekhoudsystemen

Er zijn diverse API-koppelingen met boekhoudsystemen beschikbaar waarmee je debiteuren, facturen, betalingen en kosten volledig automatisch kunt synchroniseren. Wanneer een huurder in BRIXXonline wordt toegevoegd, wordt deze huurder door de koppeling automatisch als debiteur in het boekhoudsysteem aangemaakt. Hetzelfde geldt voor dienstverleners; deze worden automatisch als crediteur in het boekhoudsysteem toegevoegd.

Altijd synchroon

Na het factureren met onze software voor vastgoedbeheer worden de facturen volledig automatisch naar het boekhoudsysteem overgebracht. De debiteurenstatus in het boekhoudsysteem loopt altijd synchroon met de debiteurenstatus in BRIXXonline doordat ook betalingen worden gesynchroniseerd. Dát is het gemak en de efficiëntie die je van ons mag verwachten.

Vragen over factureren met BRIXXonline?

Neem gerust contact met ons op. We beantwoorden je vragen graag.

Meer weten? Wij helpen je graag!

Ik ben Tim – accountmanager bij BRIXXonline – en help je graag verder. Heb je vragen of wil je graag meer zien van BRIXXonline, neem contact met mij op.

Tim, accountmanager van BRIXXonline, klaar om te helpen