Geautomatiseerd vastgoedbeheer door slimme koppelingen  

Automatiseren met vastgoedbeheer software, koppelingen, vastgoedbeheersysteem

Met BRIXXonline automatiseer jij vastgoedadministratie. Van factureren, aanmanen en het maken van verhuurafrekeningen, het genereren van huur- en beheerovereenkomsten tot en met het afrekenen van servicekosten. Het gehele administratieve proces wordt, na de implementatie van vastgoedbeheersysteem BRIXXonline, voor jou ondersteund. 

BRIXXonline koppelt daarnaast met diverse systemen. Bijvoorbeeld voor digitaal ondertekenen, digitaal betalen, dagelijks technisch beheer (meldingen) en met je boekhoudsoftware. 

Met BRIXXonline en de juiste slimme koppelingen kan je daarom veel tijd besparen! 

Koppeling digitaal ondertekenen overeenkomsten 

Het ondertekenen van huur- en beheerovereenkomsten kan onnodig veel tijd in beslag nemen wanneer je als beheerder een fysieke tekenafspraak met de huurder of opdrachtgever moet maken of de contractdocumenten per post verzonden en ontvangen moeten worden. 

BRIXXonline bied je de mogelijkheid om overeenkomsten automatisch te genereren. Door de aansluitingen op Ondertekenen.nl en ValidSign is het mogelijk om overeenkomsten digitaal te laten tekenen. De getekende overeenkomsten worden vervolgens automatisch in het juiste verhuurdossier gearchiveerd. Met een koppeling tussen BRIXXonline en Ondertekenen.nl of ValidSign bespaar je veel tijd en gedoe. 

Koppeling boekhoudpakket 

Werk je naast BRIXXonline met een boekhoudpakket, dan kan een aansluiting tussen beide systemen gerealiseerd worden. Hiervoor bestaan twee mogelijkheden. Een vol-automatische koppeling of een import-/exportkoppeling. 

Een vol-automatische koppeling (API-koppeling) werkt twee kanten op. Zo worden debiteuren en facturen van BRIXXonline naar het boekhoudsysteem geëxporteerd en worden betalingen die, door middel van de bankkoppeling in het boekhoudsysteem worden afgeletterd, met BRIXXonline gesynchroniseerd. 

BRIXXonline heeft vol-automatische boekhoudkoppelingen met Exact Online, Twinfield, MoneyBird en Jortt.nl. Met SnelStart, E-boekhouden, Unit4, King en Exact Globe zijn plug-in (handmatige import/export) koppelingen aanwezig waarmee factuur- en debiteurgegevens geëxporteerd kunnen worden en ingelezen kunnen worden in het boekhoudsysteem. 

Koppelingen bank 

Door middel van bankkoppelingen kunnen betalingen in BRIXXonline verwerkt worden en kunnen incasso- en betaalopdrachten bij de bank ingelezen worden. 

Heb je gefactureerd en wil je de huurbetalingen in BRIXXonline verwerken, dan kan dat op drie manieren. Betalingen kunnen, zoals hierboven beschreven, via een volautomatische boekhoudkoppeling in BRIXXonline verwerkt worden. Daarnaast kunnen betalingen, zoals hieronder beschreven, via een payment provider als Mollie in BRIXXonline verwerkt worden. Ook kunnen betalingen in BRIXXonline verwerkt worden door middel van het inlezen van de MT940 dagafschriften van je bankrekening(en). Via diverse criteria worden bankbetalingen in BRIXXonline automatisch aan openstaande posten gekoppeld. 

Wil je bij jouw huurders incasseren, dan kan van iedere facturatieronde een (pain.008) incassobestand gegenereerd worden die je bij de bank kan inlezen. Pain.008 wordt door alle grote banken ondersteund. 

Beheer je voor derden en moet je periodiek de saldo’s van de verhuurafrekeningen overmaken naar opdrachtgevers, dan kan je in BRIXXonline een (pain.001) betaalbestand genereren waarmee je de overboekingen in de bank kunt inlezen en in batch kunt verwerken. 

Koppeling Mollie payment provider (online betalen) 

Wil je de drempel om een factuur te betalen voor je huurders zo laag mogelijk maken, dan is de aansluiting op Mollie ideaal. Bij het versturen van de factuur wordt door BRIXXonline een iDEAL-link toegevoegd waarmee de huurder de betaling direct online kan uitvoeren. Zodra de betaling is gedaan, wordt deze direct in BRIXXonline verwerkt. 

Koppeling dagelijks technisch beheer (meldingen) 

Voor dagelijks technisch beheer (meldingen) is een aansluiting met LOEK! ontwikkeld. De koppeling met LOEK! zorgt ervoor dat object- en huurdersgegevens alleen in BRIXXonline ingevoerd hoeven te worden. Deze worden via de API-koppeling vervolgens uitgewisseld met LOEK!. 

Wanneer wordt aangesloten op LOEK!, is er voor de huurder in het online huurdersportaal een meldingenknop beschikbaar. Via deze knop wordt de huurder middels een ‘single sign op’ ingelogd op het meldportaal van LOEK!. Dit wil zeggen dat door de huurder geen gebruikersnaam en wachtwoord ingevoerd hoeft te worden. 

Binnen afzienbare tijd wordt ook een koppeling met het meldportaal S1mone aan BRIXXonline toegevoegd.  

Koppeling Chapps inspectie app 

Chapps stelt je als vastgoedbeheerder in staat op de meest efficiënte en professionele manier digitaal inspecties uit te voeren en het inspectierapport realtime te genereren. Registreer jij je als BRIXXonline-gebruiker via de partnerpagina om ook gebruik te maken van Chapps, dan ontvang je 15% korting. 

Op dit moment wordt gebouwd aan een vol-automatische API-koppeling tussen BRIXXonline en Chapps waarmee een inspectie vanuit BRIXXonline gestart kan worden door de object- en huurdersgegevens uit te wisselen met de Chapps-app. Wanneer een begin- of eindinspectierapport in de Chapps-app is afgerond, wordt deze vervolgens automatisch in het juiste verhuurdossier in BRIXXonline gearchiveerd. 

Automatiseer je vastgoedadministratie nu! 

Ben je geïnteresseerd in het automatiseren van jouw vastgoedadministratie door middel van BRIXXonline en één of meer van bovenstaande slimme koppelingen? Neem contact met ons op door te mailen naar info@brixxonline.nl of te bellen naar 0320 – 286 334. Wij vertellen je graag meer over onze vastgoed software

Door: Tim Kreijne
Delen:

Gerelateerde berichten