Harmen van der Meijden Lead Developer

Harmen van der Meijden

Lead Developer

Ik ben Harmen van der Meijden, Software Development Manager bij BRIXXonline. Mijn reis in de softwarewereld begon al tijdens mijn studie Software Engineering, toen ik de kans kreeg om te werken in een SCRUM-team bij een van de grootste verzekeringsvergelijkingssites in Nederland. Daar werkte ik samen met ervaren professionals in internationale, multidisciplinaire teams. Ik werkte mee aan complexe projecten en hoogwaardige softwareontwikkeling, wat mij praktische vaardigheden bijbracht die verder gingen dan de theorie van mijn opleiding. Van de senior ontwikkelaars en designers leerde ik essentiële lessen over teamwork, projectmanagement en het navigeren van een professionele omgeving. Achteraf durf ik te zeggen dat deze ervaring cruciaal was in mijn groei als software engineer, waarbij ik niet alleen mijn technische skills verbeterde, maar ook leerde over teamwork, projectmanagement en het navigeren in een professionele omgeving.

In 2020 rondde ik mijn opleiding af met een 9,5 bij een van de grootste online webwinkels in Nederland. Direct daarna begon ik bij Metafoor als Software Engineer. Op dat moment was BRIXXonline nog een kleine start-up met maar 50 klanten. De overstap van grote, gevestigde bedrijven naar de onvoorspelbare en dynamische wereld van een start-up, en het werken in een veel kleiner team, was een grote aanpassing. Echter, ik zag al snel de kans om de werkwijzen en kennis die ik had opgedaan in te zetten in deze nieuwe setting. Deze aanpak wierp zijn vruchten af, want binnen twee jaar maakte ik de stap naar de functie van Lead Engineer.

In 2023 stonden we voor een nieuwe uitdaging: het uitbreiden van ons Development Team, dat destijds uit slechts twee personen bestond. Met enthousiasme nam ik deze taak op me en we slaagden erin het team binnen korte tijd uit te breiden naar zeven engineers. Deze snelle groei bracht zowel uitdagingen als kansen met zich mee en heeft ons geholpen te komen waar we nu zijn. Nu, vier jaar later, zijn we trots dat BRIXXonline is uitgegroeid tot een van de toonaangevende bedrijven op het gebied van vastgoedbeheersoftware.

Buiten het werk om vind ik mijn ontspanning in sporten zoals fitness, hardlopen, padel en squash. Deze activiteiten geven me energie en helpen mij mijn hoofd leeg te maken. Daarnaast ben ik een fervent boekenlezer, ondanks dat ik nog wel eens te horen krijg dat ik er meer een studie van maak dan dat ik simpelweg lees.

Terug naar overzicht